ácido graso Bilatu ácido graso testuinguru gehiagotan

1
gantz-azido > ácido graso (6 testuinguru)
eu testuak es testuak
koipeak hautsi eta gantz-azido eta glizerina bihurtzen dira, eta las grasas se rompan en ácidos grasos y glicerina, y

Materiala: Oinarrizko analisi klinikoa

MIOPATIA gehienak metabolikoak izaten dira, glukosa eta gantz-azidoak (energia-iturriak) gaizki erabiltzearen ondorioz sortuak; muskuluen ahultasun kronikoa eragiten dute, eta azkenean, karranpak agertzen dira. La mayoría de las MIOPATíAS son metabólicas, debidas a la mala utilización de la glucosa y de los ácidos grasos (fuente de energía) , produciéndose debilidad muscular crónica que acaba originando calambres.

Materiala: Erizaintzako oinarrizko teknikak

Hesteko eta pankreako LIPASARI esker, LIPIDOAK (BEHAZUNAK tanta txiki bihurtu dituenak) GANTZ-AZIDO bihurtzen dira. La LIPASA intestinal Y pancreática hacen que los LíPIDOS (después del s actuación del a BILIS, que los transforma en gotitas pequeñas) los transforme en íCIDOS GRASOS.

Materiala: Erizaintzako oinarrizko teknikak

Glukosak eta aminoazidoek odola erabiltzen dute zeluletara iristeko; gantz-azidoek, berriz, LINFA. La Glucosa y los Aminoácidos utilizan la sangre como medio de transporte hasta las células mientras que los ícidos grasos utilizan la LINFA como medio de transporte.

Materiala: Erizaintzako oinarrizko teknikak

Gantz-azidoak, ILEONEAN, eta horiekin batera xurgatzen dira bitamina lipodisolbagarriak ere; adibidez, Los ácidos grasos en el íLEON y con éstas se absorben las vitaminas liposolubles como (vit.

Materiala: Erizaintzako oinarrizko teknikak

gantzak hautsi egiten dira, gantz-azidoak eta glizerina eratuz. las grasas se rompan en ácidos grasos y glicerina

Materiala: Erizaintzako oinarrizko teknikak

koipe-azido > ácido graso (3 testuinguru)
eu testuak es testuak
Oliba-olioa, koipe-azido monoasegabeak eta beste ezaugarri batzuk dituenez, beste landare-olio batzuk baino egokiagoa da, eta azken horiek, berriz, animalia-jatorriko koipeak baino egokiagoak dira (salbuespena arrain urdina da). El aceite de oliva, por sus ácidos grasos monoinsaturados y otras caracterí­sticas, se debe preferir a los demás aceites vegetales y éstos a las grasas de origen animal (salvo pescado azul).

Materiala: Farmazia- eta parafarmazia-produktuen banaketa eta salmenta

Gaur egunean, esnekiak esne gaingabetua erabiliz egiten dira eta horri, besteak beste, oliba-oliotik datorren azido oleikoa, itsasotik datorren omega-3 koipe-azidoak eta E bitamina gehitzen zaizkio. Hoy se elaboran productos lácteos a partir de leche desnatada a la cual se le ha incorporado ácido oleico procedente del aceite de oliva, ácidos grasos omega-3, de origen marino, vitamina E, etc.

Materiala: Farmazia- eta parafarmazia-produktuen banaketa eta salmenta

Koipe-azido asegabeak, berriz, onuragarrienak dira eta, neurri txikiagoan, koipe-azido poliasegabeak eta zuntza. Por el contrario, los más beneficiosos son los ácidos grasos monoinsaturados y, en menor medida, los ácidos grasos poliinsaturados y la fibra.

Materiala: Farmazia- eta parafarmazia-produktuen banaketa eta salmenta